Zoekt u bootverhuur naar De Kaag – Warmond?

Tussen Aalsmeer en Leiden ligt het bijzondere dorp De Kaag. Dit schilderachtige dorp is gelegen op het Kagereiland in de Kagerplassen en is niet over de weg te bereiken. Een manier om in het dorp te komen, is met een pontje over de ringvaart via de Buitenkaag in Haarlemmermeer. Eén van de ander manieren is natuurlijk over het water: met een gehuurde boot van Sloepverhuur Aalsmeer bijvoorbeeld!

De Kaag staat bekend om zijn uitstekende watersportmogelijkheden. Vandaar ook dat er zomers veel toeristen naar dit dorp komen. Maak het uzelf gemakkelijk en huur voor één of meerdere dagen een sloep bij Sloepverhuur Aalsmeer. Het varen van Aalsmeer naar de Kaag neemt ongeveer drie uur in beslag. Zelfs als u de sloep slechts één dag huurt, heeft u nog voldoende tijd om het dorpje te verkennen en weer op tijd terug te keren naar Sloepverhuur Aalsmeer. Een paar tips als u op De Kaag bent:

1. Ga een hapje eten bij Tante Kaa

Dit restaurant ligt op een prachtige plek op het eiland, aan het water van de Kagerplassen. Het prachtige terras ligt direct aan het water, waardoor het één van de mooiste terrassen van Nederland is. Bovendien zorgt het voor een direct vakantiegevoel. De keuken is Frans met zo nu en dan een Oosterse touch en er wordt gewerkt met verse streekproducten.

2. Pak een zilveren fiets

Bij verschillende horecagelegenheden en de pond staan gedurende het seizoen zilveren fietsen die u gratis kunt gebruiken om over het eiland te fietsen. Het werkt hetzelfde als een winkelwagentje: voor 2 euro kunt u een fiets uit het rek halen en genieten van een mooie fietstocht door de Kaag. Bij terugkomst zet u de zilveren fiets terug in het rek en krijgt u uw 2 euro retour.

3. Geniet van de ondergaande zon bij Het Kompas

Heeft u uw sloep voor meerdere dagen gehuurd? Dan kunt u op het terras van restaurant het Kompas van een prachtige zonsondergang genieten. Gelegen in een voormalige hooischuur is dit restaurant ook een aanrader voor vleesliefhebbers. Zo komt het biefstukje van hun eigen Aarlanderveense runderen en is ook het vlees van kippen en varkens van biologische afkomst. De ideale plek voor een goed vullende avondmaaltijd.

Een bezoekje aan Warmond

Een ander mooi dorp dat een bezoekje waard is, is Warmond. Het ligt net als De Kaag aan de Kagerplassen en heeft veel mogelijkheden voor watersport. Maar ook op één van de terrasjes aan het water is het goed toeven. Warmond beschikt over een rijke historie en dat is nog steeds goed te bewonderen met een wandeling door het dorp. U bent met ongeveer drie uurtjes varen vanaf Aalsmeer in Warmond.

Genieten van de rust

Laat u niet afschrikken door alle watersportactiviteiten rondom De Kaag en Warmond. Ondanks dat ademen deze twee pittoreske dorpen namelijk rust uit. Bovendien kunt u genieten van prachtige vergezichten of een wandeling door de groene weides. Huur een boot bij Sloepverhuur Aalsmeer en ontdek deze prachtige regio!

Wilt u ook een bezoek brengen aan De Kaag of Warmond? Bij Sloepverhuur Aalsmeer kunt u een boot huren voor één of meerdere dagen om zo de regio te verkennen!