Vaargebied van Sloepverhuur Aalsmeer

naar Amsterdam

Van Aalsmeer naar Amsterdam is het ongeveer 2,5 uur varen, echter hangt alles af van de sluis bij de nieuwe meer. Als je deze net tegen je hebt, dan ben je zomaar een half uur tot een uur langer onderweg. Ter info: Omdat wij niet de juiste vergunningen hebben, is het alleen toegestaan om naar Amsterdam te varen met een schipper.

naar Centrum Aalsmeer

Van het vertrekpunt is het naar het centrum van Aalsmeer zo’n 7 minuten varen. U vaart dan langs de ringvaart richting De Kaag. Lengte van de tocht is ongeveer 1,4 km. In het centrum kunt u aanmeren om daar ff te stoppen voor de lokale bakker, slager, supermarkt, pizzaria en andere leuke winkels.

naar Westeinderplassen

Naar de kleine poel (Westeinderplassen) is het ongeveer 12 minuten varen. U vaart langs de ringvaart en via de Aardbeiensloot komt u op de kleine Poel terecht. De totale afstand naar de Kleine Poel is ongeveer 2 km.

naar Oosteinderpoel

Oosteinderpoel, een schitterend natuurgebied, maar niet zo bekend. Zeker de moeite waard om te bezoeken en door heen te varen. Helaas is er geen vaarkaart van beschikbaar, maar met mobiele telefoon en digitale kaart kom je ver. Het is zo’n 2,5 km varen via de Ringvaart en vele slootjes van de Oosteinderpoel. Afstand in minuten: +- 15 minuten.

naar De Kagerplassen

De Kagerplassen, uiteraard niet zo mooi als de Westeinderplassen 🙂 , is ook zeker de moeite van het bezoeken waard. Maar niet alleen De Kaag zelf, maar ook de tocht daar naar toe is de moeite waard. Via Rijsenhout, Burgerveen, Leimuiden, Oude Wetering, Vredeburg, Huigsloot, Buitenkaag kom je uiteindelijk op de Kaag terecht. De tocht duurt zo’n 2,5 uur en de afstand is 17 km. Let op: zodra je de Leimuiderbrug onder door vaart is alleen telefonisch hulpverlening mogelijk.  Benieuwd naar de Kagerplassen? Lees er hier alles over

naar Braasemmermeer

U vaart in 1,25 uur naar het Braasemmermeer. U vind hier het begin van de Drecht naar Uithoorn en de Amstel, maar ook de plaatsen Roelofarendsveen, Rijnsaterwoude en de Oude Wetering zijn hier te bezoeken. Wilt u meer info over de Drecht: Lees onze blog!

naar Kudelstaart

Je kunt op verschillende manieren naar Kudelstaart varen. Via de vele eilandjes op de Westeinderplassen, via Leimuiden of gewoon de Ringvaart af en oversteken over de Westeinderplassen. Als u de kortste vaarroute neemt, dan vaar je zo’n 30 minuten. Kudelstaart is zo’n 4,5 km. verwijdert van het vertrek punt.

naar Leiden

Naar Leiden is het 3,5 uur varen en in totaal 24 km. U vaart via de Ringvaart, passeert vele dorpjes in zowel Noord als Zuid Holland. Via de Kaag komt u uiteindelijk in Leiden uit. Voor het bezoeken van Leiden moet je zeker een hele dag en avond in plannen.

naar Rijsenhout

Vanaf het vertrekpunt op de Oude Spoordijk naar Rijsenhout is het ongeveer 25 minuten varen. De afstand die u dan afgelegd heeft is 3,5 km.

naar Leimuiden

Eén van de vele plaatsjes aan de Grote Poel of ook de Westeinderplassen is Leimuiden. U vaart in een klein uurtje naar Leimuiden. Afstand is +- 8 km.  Over Leimuiden is uitgebreid geblogd. Lees hier meer..!

Vaargebied